Home Кримінал Житомирянин пограбував та поранив ножем офісну працівницю під час ”співбесіди”

Житомирянин пограбував та поранив ножем офісну працівницю під час \”співбесіди\”

104

Чоловік прийшов в офіс однієї з фірм обласного центру  нібито на співбесіду для працевлаштування. Однак, опинившись у кабінеті 32-річної Олени (ім’я – змінено), візитер несподівано вихопив канцелярського ножа та вдарив ним по шиї жінки, вимагаючи при цьому грошей. Ще за мить чоловік згріб з робочого столу ноутбук та мобільні телефони потерпілої, не забувши прихопити і її сумку, та пішов геть.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області.

– Все сталося дуже швидко, я навіть не встигла тоді злякатися, – пригадує Олена. – Я була настільки ошелешена, що не відчула болю від поранення і не звернула увагу на кров. Спочатку розгубилася і зателефонувала своєму керівникові, а той вже сказав терміново викликати міліцію і «швидку».

Повідомлення про розбійний напад надійшло до чергової частини Житомирського міськвідділу міліції 16 жовтня близько 13.00. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу.

– Зухвалість нападу просто вразила: зловмисник не побоявся того, що в приміщенні знаходилися й інші люди, – повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Володимир Остапчук. – Він вийшов з кабінету, зачинив двері і сказав наступному відвідувачу, що менеджер просила зачекати і не заходити близько 10 хвилин.

Детально розпитавши потерпілу й свідків про нападника та склавши орієнтовний опис його зовнішності, правоохоронці розпочали розшук. Уже за декілька годин на одній з вулиць обласного центру вони помітили схожого за прикметами чоловіка. Під час перевірки їх підозри щодо його причетності до нападу підтвердились.

Затриманим виявився 27-річний житомирянин, раніше не судимий. Правоохоронці вилучили речі, що належать потерпілій.

– За попередніми даними, чоловік мав кількатисячний борг і задля його погашення навіть встиг віддати своєму кредиторові щойно викрадений ноутбук. Втім усі обставини та мотиви кримінального діяння буде встановлено під час досудового розслідування, – зазначив Володимир Остапчук.

Потерпілій жінці лікарі вчасно надали необхідну допомогу, нині її життю нічого не загрожує.

Слідчими розпочато розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За чинним законодавством напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here