Home Кримінал Житомирські прикордонники затримали чоловіка, який намагався вивезти з Чорнобильської зони металобрухт

Житомирські прикордонники затримали чоловіка, який намагався вивезти з Чорнобильської зони металобрухт

110

Черговий випадок порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевості, що зазнала радіоактивного забруднення виявили 15 лютого прикордонники Житомирського загону.

Так, реалізовуючи попередньо отриману інформацію від оперативних підрозділів Північного регіонального управління, прикордонники відділу «Іванків» спільно зі співробітниками Національної поліції виявили чоловіка, що намагався вивезти з зони ЧАЕС металобрухт. Затримали правоохоронці зловмисника, який не мав при собі жодних документів, неподалік загороджувального паркану зони безумовного (обов’язкового) відселення.

Як з’ясувалось, правопорушником виявився 51-річний громадянин України житель населеного пункту Старі Соколи, що на Київщині. Забруднений металобрухт вагою майже центнер чоловік мав намір здати до пункту прийому кольорових металів.

Наразі, за перебування в прикордонній смузі без документів, що посвідчують особу та порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевості, що зазнала радіоактивного забруднення на громадянина України складені адміністративні документи.

Також прикордонниками, на адресу Національної поліції, направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст.267-1 КК України «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки».


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here