Home Кримінал Житомирські митники вилучили у іноземця «Mercedes-Benz» через підроблене доручення

Житомирські митники вилучили у іноземця «Mercedes-Benz» через підроблене доручення

96

Транспортний засіб вартістю понад 100 тис.грн. вилучено у громадянина Вірменії в пункті пропуску «Виступовичі» митного поста «Північний» Житомирської митниці ДФС.

Їхавши з України до Р. Білорусь, до митного оформлення іноземець, як підставу для переміщення через митний кордон України транспортного засобу надав реєстраційний талон для проходження митного контролю, закордонний паспорт, доручення на право керування автомобілем.

Під час проведення митного контролю транспортного засобу на підставі аналізу та оцінки ризиків  виникла підозра про надання підробленого доручення.

Для офіційного підтвердження достовірності видачі доручення, а відтак і правомірності переміщення транспортного засобу, Житомирською митницею ДФС направлено запит до польської нотаріальної контори. В отриманій відповіді зазначено, що пред’явлене митникам доручення не дійсне та не підписувалось польським нотаріусом.

Таким чином, громадянин Вірменії вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України транспортного засобу з приховуванням від митного контролю, шляхом надання як підстави для переміщення підроблених документів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

 

На підставі статті 511 Митного кодексу України за протоколом про порушення митних правил транспортний засіб «Mercedes-Benz C 180» вилучено.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here