Home Кримінал Заступник начальника обласної міліції каже, що його призначили без попередження та згоди....

Заступник начальника обласної міліції каже, що його призначили без попередження та згоди. ФОТО

100

 Вже півмісяця на Житомирщині є новий заступник начальника міліції, однак лише 1 жовтня він вирішив зустрітися з громадськістю і пожалівся, що його призначили без жодних рапортів та погоджень. Більше того, його просто поставили перед фактом, що є наказ про переведення на службу в Житомир.

Микола Руденко називає себе заручником ситуації і не приступав до виконання обовязків аж поки не поспілкувався з людьми. 

Відзначимо, що він ініціював громадські обговорення свого призначення в той час, коли наказ про це вже підписаний з 15 вересня. Ймовірно, він вирішив таким чином убезпечити себе від кардинальних дій з боку тих, хто висловив недовіру до цієї особи керівництву  МВС.

На зустрічі 1 жовтня автомайданівець Олександр Таргонський пояснив, що подібні обговорення проводяться до моменту призначення і за участю представників усієї області. У даному випадку важко спрогнозувати чи вплине рішення громадськості на подальше перебування Руденка на посаді заступника.

До зали на обговорення, крім правоохоронців і представників ЗМІ, також прийшли бійці батальйону "Полісся", місцевий "Правий сектор", представники різних громадських організацій і десятки молодиків спортивної форми та у спортивному вбранні.

З перших слів промови Руденка між присутніми виникла сварка, адже одні висловлювали підтримку заступнику і без обговорень чи якихось розяснень з його сторони, інші ж намагалися зясувати подробиці такого призначення, коли волинського і житомирського заступників начальників УМВС просто поміняли місцями.

Руденко випросив кілька хвилин, аби розповісти свою біографію. Виявилося, він не лише займається правоохоронною діяльністю, але й викладає у вузі, є доктором наук та Чемпіоном світу. Спортивне минуле повязує його з певними особами з Житомира і ймовірно саме тому на його підтримку й прийшли спортсмени.

Свою родину Руденко вважає забезпеченою і багатою. В органах він працює більше 20 років і від роботи отримує кайф і йому "подобається приносити потерпілим радість", коли розкриває злочин. Його батько і один з братів – бізнесмени, ще один – суддя в Івано-Франківську.

Новий заступник пояснив, що за посадами не ганяється і все у його житті послідовно. Працювати в Луцьку для нього було принципово і в період революційних подій він залишився один з керівників міліції та намагався заново відновити колектив. Помідомив, що 300 його підлеглих після захоплення відділку звільнилися і вже "були готові перефарбуватися, одягнути балаклави і  ходити по вулиці з безпорядками".

Руденко неоднозначно трактує революцію гідності та негативно відгукується про луцький "Правий сектор". Водночас, після обговорення хлопці із житомирського ПС пообіцяли продовжити роботу колег і слідкувати за діяльністю Руденка. У випадку чого просять дотриматися слова і написати рапорт на звільнення, якщо його дії плямуватимуть честь мундира.

"Автомайдан" запропонував Руденку  в Житомирі зустрітися із луцькими активістами, аби обговорити його роботу на попередній посаді та за час революції. Він заявив, що на зустріч прийде, а наразі врешті-решт піде у свій новий кабінет і почне працювати, бо вважає, що громадськість його підтримала.

Юлія ДЕМУСЬ

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here