Home Кримінал Вилучену на Житомирщині партію бурштину відправлять до Державного гемологічного центру в Києві

Вилучену на Житомирщині партію бурштину відправлять до Державного гемологічного центру в Києві

106

Вилучену напередодні на Житомирщині партію бурштину відправлять до Державного гемологічного центру України в Києві.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу прокуратури Житомирської області.

Зазначається, що бурштин фахівці відправлять для проведення гемологічної експертизи та зберігатимуть до кінцевого процесуального рішення у цій справі. Вже відомо, що саме суд вирішить, що робити з бурштином, вилученим 21 березня під час обшуків у Житомирські області. Фахівці також не виключають, що бурштин конфіскують на користь держави. Вже відомо, що партії бурштину містять зразки різних фракцій.

«Згідно з українським законодавством, після ухвали суду вилучене каміння зберігають у Державному сховищі дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України».- йдеться у повідбомленні.

Як повідомлялося раніше, 21 березня співробітники Служби безпеки України вилучили в організаторів та учасників незаконного бурштинового бізнесу понад чотири тонни необробленого каменю.

Під час низки обшуків в Житомирі та в населених пунктах Олевського району правоохоронці виявили розфасований за фракціями бурштин, «чорну бухгалтерію» ділків та засоби для незаконної скупки та видобутку «сонячного» каменю. У рамках відкритого кримінального провадження у той же день співробітники спецслужби виявили ще два станки для огранки каменю, оброблене каміння та 36 мішків з майже тонною бурштину-сирцю, відібраного для обробки, а також пристрої прийому-скупки «сонячного» каменю та чорнові записи ділка.

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here