Home Кримінал В Олевську на вокзалі у чоловіка вилучили понад півтора десятка набоїв

В Олевську на вокзалі у чоловіка вилучили понад півтора десятка набоїв

96

У перші дні березня поліцейські Житомирщини вилучили у двох жителів регіону незареєстровану рушницю, різнокаліберні набої, капсулі-запальники та порох. Усе направлено на експертне дослідження.

Обставини та походження зброї та боєприпасів з’ясовується у рамках розпочатих кримінальних проваджень. 1 березня працівники Олевського відділення поліції перевірили повідомлення про те, що на залізничному вокзалі райцентру знаходиться чоловік із патронами.

У результаті, провівши поверхневий огляд 47-річного місцевого жителя, правоохоронці виявили у нього понад півтора десятка набоїв калібру 5,6 мм.

Вилучені патрони направлені на експертне дослідження. У рамках розпочатого досудового розслідування поліція з’ясовує походження боєприпасів.

Уже наступного дня у Ружинському районі у ході санкціонованого обшуку, проведеного працівниками місцевого відділення поліції, у будинку жителя с. Малої Чернявки, було виявлено та вилучено незареєстровану рушницю 16-го калібру, 20 набоїв до неї, близько півсотні патронів калібру 5,6 мм, майже 300 капсулів-запальників та суміш, зовні схожу на порох.

Виявлене поліцейські вилучили та направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Подальше досудове розслідування за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) ККУ триває.

Водночас правоохоронці нагадують громадянам, що за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here