Home Кримінал В Новоград-Волинському районі молодики на вкраденій автівці в’їхали у стовп

В Новоград-Волинському районі молодики на вкраденій автівці в\’їхали у стовп

122

Днями до Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 41-річний житель райцентру. Чоловік повідомив про викрадення уночі з двору його приватного домогосподарства  автівки ВАЗ 2105.

Виїхавши на місце події, працівники слідчо-оперативної групи виявили викрадену «п’ятірку» за 150 м від будинку заявника. Машина була кинута кимось просто біля бетонного стовпа, в який її, очевидно, скерував незграбний водій. Про це поліцейські і повідомили власника.

Також було з’ясовано, що угонщик потрапив на огороджену територію домоволодіння, зірвавши навісний замок, а замкнені дверцята автівки відкрив підібраним ключем.

Відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ. Проаналізувавши вилучену слідову інформацію, поліцейські встановили, що до злочину причетні кілька осіб.

Згодом вони були встановлені:

– Це троє жителів м. Новограда-Волинського віком 22-х, 18-ти та 15-ти років. 18-річний юнак минулого року вже потрапляв у поле зору правоохоронців, – розповів начальник місцевого відділу поліції Юрій Кононенко.Трійка молодиків свою причетність до угону ВАЗівки визнала. Хлопці пояснили, що викрали машину знічев’я, проте не впоралися з керуванням, в’їхали у стовп і мусили кинути автівку.

Виявилося, угон – не єдиний злочин, вчинений двома старшими за віком фігурантами. На початку березня вони у компанії вже з іншим неповнолітнім звягельчанином обікрали обійстя жительки с. Гульська, демонтувавши на його території металеві ворота. Викрадене у них вилучено.

Розслідування кримінальних проваджень нині триває. Викритих молодиків поліція продовжує перевіряти на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень у районі.

Як повідомляють у поліції, за чинним законодавством їм може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here