Home Кримінал В Коростенському районі в бурштинокопачів, окрім знаряддя, вилучили гранату

В Коростенському районі в бурштинокопачів, окрім знаряддя, вилучили гранату

136

Увечері 31 березня до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення, що поблизу с. Гулянки невідомі видобувають бурштин.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Під час перевірки наявної інформації у вказаному місці було помічено групу осіб, які при появі поліцейських почали втікати. Правоохоронці затримали двох із них, 32-річного жителя Ємільчинського району та 38-річного жителя Донецької області.

З місця події поліцейські вилучили знаряддя, які вказували на протиправну діяльність чоловіків – мотопомпу, пожежні рукави, водяний шланг і сачки.

Про це повідомляють у відділі комунікації ГУНП в Житомирській області.

Під час огляду місця події біля автомобіля «ВАЗ», що належить донеччанину, правоохоронці виявили предмет, схожий на гранату «Ф1». Нині виявлене направлено на експертне дослідження.

Цього ж дня в лісовому масиві поблизу ст. Ушиці працівники Коростенського відділу поліції затримали 30-річного жителя Полтавщини, який намагався видобувати сонячне каміння. У чоловіка вилучили мотопомпу, пожежний рукав та водозабірний шланг.

Нині за обома фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) КК України. Чоловікам загрожує  штраф від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк до 2 років.

Крім того, за незаконне зберігання боєприпасів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років (ст. 263 Кримінального кодексу України).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here