Home Кримінал В Бердичеві підозрюваний в хабарництві суддя судить підозрюваного в хабарництві сільського голову

В Бердичеві підозрюваний в хабарництві суддя судить підозрюваного в хабарництві сільського голову

86

В понеділок 28 січня відбулось чергове судове засідання у справі підозрюваного у хабарництві сільського голови Швайківки Сергія Сідоренка, пише РІО Бердичів.

Суть справи полягає в тому, що Сергій Сідоренко працював у Козіна (власника ПП «Кемілайн-Агро») до того, як був обраний сільським головою Швайківки, і фактично, підтримував бізнес-контакти з ним вже у статусі держслужбовця, хоча це заборонено законом. В рахунок заборгованості Козіна перед ним, йому відпускали хімікати, які він продавав по Україні. Але такі дії попадають лише під адміністративну відповідальність, але аж ніяк не під кримінальну.

Взагалі, суддя Дубцов цього дня досить спокійно, детально і розважливо вів судове засідання, а після розповіді обвинуваченого про те, як його побили при затриманні і дотриманні до слідчого ізолятора (зламали два ребра і пошкодили око, на яке він зараз майже не бачить) він пообіцяв зробити лист суду з вимогою розібратись з житомирськими міліціонерами, які допустили таке свавілля.

І лише одного разу зірвався, відчитуючи працівника охорони за те, що в перерві засідання той допустив, щоб до клітки підійшов журналіст. Мовляв, якщо завтра в пресі з’явиться щось «криве», начувайся.

Як вже повідомлялося на сайті, саме цього бердичівського суддю Олександра Дубцова 29 січня рішенням вищої кваліфікаційної комісії суддів було відсторонено на 2 місяці від посади за підозру у взятті хабара.

Хто буде розбиратись з цією підозрою, і хто буде судити суддю, невідомо.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here