Home Кримінал У житомирянина вилучили наркотики, які він вживав «для покращення настрою»

У житомирянина вилучили наркотики, які він вживав «для покращення настрою»

84

21 серпня працівники поліції вилучили згортки з рослинною масою та порошком, що, за попередніми даними, містять наркотичні засоби, жителів обласного центру, Житомирського району та м. Олевська. Нині розпочато досудові розслідування.

Уранці 21 серпня в смт Гуйві патрульні поліцейські зупинили за порушення правил дорожнього руху велосипедиста. Чоловік, як з’ясувалось, 40-річний житель с. Сінгурів, поводився підозріло. Відтак поліцейські провели поверхневий огляд, під час якого й виявили у велосипедиста паперовий згорток з рослинною масою. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Житомирського райвідділення поліції.

Увечері в обласному центрі працівники Житомирського відділу поліції проводили обшук в помешканні 31-річного місцевого жителя. Як з’ясувалось, раніше судимий чоловік не полишив вчиняти правопорушення: з будинку вилучили п’ять паперових згортків з рослинною масою. За твердженням господаря, наркотичні засоби він вживає особисто «для покращення настрою».


Вулицями м. Олевська тинявся 22-річний місцевий житель. Молодик своєю поведінкою привернув увагу поліцейських. Під час поверхневого огляду у нього виявили паперовий згорток з порошкоподібною масою. За попередніми даними, чоловік міг зберігати при собі небезпечний психотропний засіб.
На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції. Усе виявлене було вилучено та направлено на експертні дослідження.


Нині розпочато кримінальні провадження за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Поліцейські з’ясовують походження та призначення вилучених речовин.


Законодавством незаконне зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here