Home Кримінал У Житомирі поліція затримала чоловіків, які обікрали квартиру в Бердичеві і причетні...

У Житомирі поліція затримала чоловіків, які обікрали квартиру в Бердичеві і причетні ще до кількох злочинів

103

22 червня на одній з околиць  Житомира поліцейські з безпеки дорожнього руху зупинили автомобіль, в якому знаходилось двоє чоловіків.

За інформацією розшуківців, вони щойно обікрали квартиру у м. Бердичеві. У ході огляду авто були вилучені гаджети, комп’ютер та гроші, винесені з чужого житла. Нині слідчі перевіряють причетність затриманих до щонайменше десятка крадіжок з осель жителів області.

Близько 12.00 на в’їзді до м. Житомира зі сторони Бердичева поліцейські затримали ВАЗівку, в якій знаходились водій та пасажир.

За наявною в оперативників інформацією, чоловіки повертались із щойно вчиненої квартирної крадіжки, тож зупинка їх авто не була випадковою.

Під час огляду їх транспортного засобу працівники слідчо-оперативної групи Житомирського відділу поліції вилучили 1,5 тисячі гривень, комп’ютер, планшет, мобільні телефони та відмички. Також було виявлено колекцію чоловічих парфумів, зібрану, певно, з обікрадених будинків.

– Наявність специфічних інструментів для відкриття замків та власне речі із чужої оселі підтверджують наші підозри щодо причетності чоловіків до крадіжки, – розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – Над викриттям цих осіб ми працювали упродовж певного періоду, провівши комплекс слідчо-розшукових заходів.

Відтак у поліцейських є підстави вважати, що затриманими скоєно щонайменше з десяток квартирних крадіжок у містах Бердичеві, Новограді-Волинському, Коростишеві, Хорошеві та Житомирі.

– Орієнтувались вони, як засвідчив аналіз учинених злочинів, на квартири з сучасними металевими дверима низькопробного виробництва, де, зазвичай, встановлені дешеві та неякісні замки. Їх відкриття займало до 30 секунд, – продовжив Михайло Сорока.

Заява про останню крадіжку із квартири надійшла майже одночасно із затриманням чоловіків.

32-річний бердичівлянин, повернувшись додому, виявив зламаний замок у дверях та відсутність грошей і вартісної техніки на загальну суму близько 13 тисяч гривень.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловікам, один з яких є 42-річним жителем обласного центру, а інший – 36-річним вихідцем з Донецької області, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

Відділ комунікації поліції в Житомирській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here