Home Кримінал У Житомирі бійці ”КОРДу” затримали іноземців, які вчиняли розбійні напади по всій...

У Житомирі бійці \”КОРДу\” затримали іноземців, які вчиняли розбійні напади по всій країні

96

9 жовтня розшуківці карного розшуку Житомирщини та Київщини із залученням бійців спецпідрозділу КОРД затримали в обласному центрі групу іноземців, підозрюваних у вчиненні розбійного нападу. Під час одночасних обшуків за кільками адресами вилучено зброю, ножі, маскувальний одяг, балаклави, відмички та інші свідчення злочинної діяльності гастролерів.

Вказані іноземці об’єдналися у злочинну групу для вчинення розбійних нападів на території України. Їх викриття та затримання стало результатом роботи оперативників карного розшуку.
 
– Затримані громадяни упродовж певного часу винаймали житло у м. Житомирі, при цьому проживаючи окремо один від одного і підтримуючи зв’язок між собою лише опосередковано. Нині ми маємо відомості про підготовку ними не одного розбійного нападу, – розповів начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

Під час проведення слідчо-розшукових заходів оперативники Житомирщини отримали інформацію про вчинення уночі 9 жовтня гастролерами розбійного нападу у м. Ірпіні Київської області.
– Нападники проникли до будинку близько 3 години, пошкодивши металопластикове вікно. В оселі знаходились батько та син, яких розбійники жорстоко побили, вимагаючі гроші, – розповів начальник ГУНП в Київській області Дмитро Ценов. – З будинку забрали значну суму готівки у валюті та гривнях, про наявність якої, очевидно, підозрювані знали.
 
Уже надвечір цього ж дня поліцейські Житомирщини та Київщини спільно затримали 3 підозрюваних у вчиненні розбійного нападу. Двох із них бійці КОРДу вивели просто із зали ресторану, де ті святкували вдалу «операцію».
 
Ще одного учасника злочинної групи розшуківці Ірпінського відділення поліції затримали 10 жовтня у м. Києві.

Усі члени групи є вихідцями з кавказького регіону і уже раніше притягувались до кримінальної відповідальності.
Їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України та затримано відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Нині затриманим загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділи комунікації поліції Житомирської та Київської областей

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here