Home Кримінал У Новоград-Волинському поліція розпочала розслідування протиправних дій чорних лісорубів

У Новоград-Волинському поліція розпочала розслідування протиправних дій чорних лісорубів

81

18 жовтня до відділу поліції надійшла інформація про незаконну порубку дерев дуба на території Червоновольського лісництва та збройний опір працівникам лісового господарства, які намагалися припинити протиправні дії невідомих осіб. Досудове розслідування розпочато відразу за кількома статтями карного кодексу.

Уранці до відділу звернувся представник Городницького лісгоспу Новоград-Волинського району із заявою про те, що під час профілактичного рейду працівників підприємства близько 3 ночі у лісовому масиві було виявлено групу чоловіків та 5 одиниць техніки. Невідомі зрізали дерева дуба та вантажили на трактори.

Під час спроби лісової охорони припинити незаконну порубку порушники здійснили кілька пострілів угору, погрожуючи членам рейдової групи. Потому, прикриваючись зброєю, сіли до тракторів та поїхали геть.

За зібраною інформацією, загалом було зрізано 14 дерев, які у подальшому вивезено у напрямку Рокитнянського району Рівенщини.

Під час огляду місця події працівники слідчо-оперативної групи Новоград-Волинського відділу поліції вилучили низку речових доказів, у тому числі гільзи від гладкоствольної мисливської зброї.

Досудове розслідування проводиться за статтями 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Призначено проведення необхідних експертиз. За подібні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 3 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here