Home Кримінал У Коростенському районі лісівники виявили місце незаконної вирубки дерев

У Коростенському районі лісівники виявили місце незаконної вирубки дерев

152

Правоохоронцям вдалося затримати 2 автомобіля та встановити осіб, які зрубали та намагалися вивезти незаконно добуту деревину.

Увечері 20 жовтня працівники Коростенського лісгоспу помітили у лісовому масиві поблизу с. Дідковичів два автомобіля та чоловіків, які завантажували туди дерев’яні колоди. Про незаконну вирубку вони повідомили до поліції.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Коростенського відділу поліції.

Як з’ясувалось, в одному з лісових кварталів знаходився автомобіль «Форд транзит» під керуванням 30-річного жителя м. Коростеня, вже завантажений 29 березовими колодами. Поруч – вантажний «Мерседес», за кермом якого перебував 24-річний житель райцентру. Біля вантажівки були складовані ще 23 триметрові березові колоди.

Чоловіки зізналися, що намагалися вивезти лісопродукцію, аби потім продати. З цією метою вони найняли 29-річного жителя району, який і вирубав дерева. Цього ж вечора усі троє завантажували колоди до транспортних засобів, коли їх застали лісівники.Автомобілі та чоловіків доставили до відділу поліції.

Цього ж дня до Коростенського відділу поліції надійшло ще одне повідомлення про незаконну вирубку дубів із лісозахисної смуги поблизу залізничної дороги між станціями Мелені та Чоповичі. За попередніми даними, невідомі вирубали 11 дерев.Відомості про події було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.

Як пвідомляють у поліції, законодавством такі незаконні дії караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here