Home Кримінал У Києві затримали військовослужбовця, якого підозрюють у вбивстві житомирянина

У Києві затримали військовослужбовця, якого підозрюють у вбивстві житомирянина

117

7 жовтня оперативники УКР УМВС Житомирщини затримали у м. Києві 34-річного військовослужбовця. У чоловіка вилучено пістолет, набої до нього та 6 гранат. Як повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області, затриманий обгрунтовано підозрюється у вбивстві у квітні 2015 року 32-річного житомирянина.

До Житомирського міськвідділу 12 квітня звернулась житомирянка із заявою про зникнення її брата. За словами жінки, він близько півночі ще 10 квітня пішов з дому і з тих пір жодних відомостей про нього немає.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження, у рамках якого проводились необхідні слідчо-розшукові заходи по встановленню місця перебування чоловіка.

За кілька днів, 14 квітня, до Житомирського районного відділу міліції надійшло анонімне телефонне повідомлення про виявлення тіла невідомого чоловіка у лісосмузі, неподалік с. Березівки.У ході слідчих дій було встановлено особу загиблого, як з’ясувалося, розшукуваного 32-річного жителя обласного центру. За висновком судово-медичної експертизи, смерть чоловіка настала від множинних осколочних поранень грудної клітки, лівої ноги та обох рук з ушкодженням органів грудної порожнини ще до звернення родичів у міліцію.

– Хлопця перед смертю побили, а потім підірвали гранатою, – розповів заступник начальника УМВС України в Житомирській області Євген Березін. – На це вказував характер отриманих ним травм. Спираючись на ці обставини, ми розпочали відпрацьовувати можливі версії вчинення злочину.

У ході відтворення подій останнього дня життя загиблого було встановлено, що тієї ночі він кілька годин перебував в одному з розважальних закладів обласного центру, а потім разом з двома чоловіками сів у таксі.

Під час подальших слідчо-розшукових заходів з’ясувалось коло осіб, ймовірно причетних до подальших подій. Того фатального вечора загиблий познайомився із ними у розважальному закладі та згодом вони разом поїхали на таксі.

Попередньо встановлено, що у машині між загиблим та його супутниками виник конфлікт, який переріс у бійку. Водій автомобіля, невдоволений ситуацією, висадив усіх трьох поблизу с. Березівки. Це було 11 квітня близько 3 години ночі. 14 квітня неподалік цього місця знайшли понівечене тіло чоловіка та деякі його речі.

Як повідомив Євген Березін, 25 вересня за обгрунтованою підозрою у вчиненні вбивства був затриманий 43-річний житель Коростенського району, а 7 жовтня – 34-річний киянин, військовослужбовець. У першого за місцем проживання вилучено 3 гранати, набої до автомата Калашнікова та пістолета Макарова, штик-ніж. У другого – в автомобілі, яким він пересувався на момент затримання, гранату РГД-5. Згодом його дружина намагалася винести з дому пакет, в якому під час огляду виявлено ще 5 гранат.

Нині триває розслідування кримінального провадження за п.12 ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб, карається позбавленням волі на термін від 10 до 15 років або довічним ув’язненням.

Підозрюваним обрано міру запобіжного – тримання під вартою.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here