Home Кримінал У Бердичеві учні ліцею затримали грабіжника

У Бердичеві учні ліцею затримали грабіжника

71

Почувши, що поблизу їхнього гуртожитку грабують жінку, хлопці мало не босоніж кинулися наздоганяти зловмисників. Через кілька хвилин вони передали в руки міліції, яка прибула за викликом, одного з грабіжників.

Про це повідомляє УМВС України в Житомирській обасті.

Близько 22 години мешканка м. Бердичева, що на Житомирщині, поверталася додому. Йшла звичним маршрутом і навіть не підозрювала, що потрапила в поле зору зловмисників, які вже через кілька секунд ніби з-під землі виросли за її спиною. Жінка якраз розмовляла по мобільному телефону зі своєю подругою, працюючої консьєржем в гуртожитку, і вже хотіла сказати, що через п’ять хвилин вони побачаться, як раптом відчула сильний удар.

Все, що зуміла викрикнути жертва нападників, був заклик про допомогу. Благо, його встигла почути і зуміла правильно зрозуміти по телефону подруга. У холі гуртожитку на той момент возилися кілька хлопців, учнів місцевого професійного будівельного ліцею, разом з майстром їх групи. На крики вахтерки всі вони відреагували миттєво і, не втрачаючи ні хвилини, в чому було вискочили на вулицю і кинулися на підмогу жінці.

Нещасна жертва грабіжників на момент, коли до неї підбігли хлопці, трохи прийшла до тями і вказала їм, куди побігли зловмисники з її речами – сумкою та мобільним телефоном. Мало не босоніж по сніжних вибоїнах кинулися юні рятувальники наздоганяти кривдників.

– Щоб охопити якомога більше території, ми з хлопцями побігли в різні боки, – розповідає майстер навчального закладу Іван Олександрович. – Оскільки в таку пізню годину перехожих фактично не було, то нашу увагу привернув молодий чоловік, швидко підбігає до проїжджої частини. В руках він тримав предмет, схожий на жіночу сумочку.

Зібравши останні сили, хлопці відрізали втікав шлях відступу, повалили на сніг і знерухомили. У цей самий момент почулася міліцейська сирена: правоохоронці терміново прибули за викликом вахтерки, яка подзвонила в міліцію.

– Учні Бердичівського професійного будівельного ліцею передали слідчо-оперативній групі молодої людини, жителя районного центру, який надалі був нами затриманий за підозрою у скоєнні грабежу, – розповідає начальник Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області Юрій Олефір. – Затриманий зізнався у скоєному. Зараз працівниками міліції розшукано ще один співучасник злодіяння.

Дії затриманих молодих людей кваліфіковано за ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Розпочате кримінальне провадження.

Своїм юним помічникам міліціонери висловлюють подяку за допомогу в затриманні одного з негідників. Самі ж вони сьогодні не приховують геройства, із задоволенням хизуються своїм вчинком перед однолітками і зізнаються, що саме цей випадок може стати визначальним для них в подальшому виборі професії.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here