Home Кримінал У Бердичеві поліція вилучила гранатомет з багажника викраденого авто

У Бердичеві поліція вилучила гранатомет з багажника викраденого авто

108

 У результаті санкціонованого обшуку у квартирі підозрюваного у вчиненні крадіжки поліція виявила вибухонебезпечну речовину. Крім того, в орендованому фігурантом гаражі вилучено гранатомет, схований у багажнику автомобіля, який знаходився у розшуку з 2015 року. Усі обставини з’ясовуються  у ході подальшого досудового розслідування.


Розслідуючи кримінальне провадження за фактом крадіжки, правоохоронці Бердичівського відділу поліції 14 березня провели санкціонований обшук за місцем проживання 40-річного жителя райцентру. У квартирі фігуранта виявили та вилучили дві металеві банки, частково заповнені сухою речовиною, зовні подібною до пороху, загальною вагою близько 300 грамів.

Уже наступного дня, 15 березня, ще один санкціонований обшук поліцейські провели в орендованому чоловіком гаражі. У приміщенні виявили ВАЗівку без державних номерних знаків. Звіривши номери агрегатів автівки з відомостями інформаційних баз даних, поліцейські встановили, що машина знаходиться у розшуку з… 2015 року.

Під час подальшого огляду автомобіля правоохоронці виявили у його багажнику ще один небезпечний предмет – річ, схожу на ручний протитанковий гранатомет каліблу 72,5 мм.  

За словами фігуранта, автівку він придбав два роки тому і будь-яких документів на неї не має (нині ж продавець уже покійний). А гранатомет – знайшов у підвалі. 

Вилучені під час обшуків вибухова речовина та зброя направлені на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. ВАЗівку вилучено  до місцевого відділу поліції.

Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) ККУ. Окрім того, триває досудове розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ. Усі обставини з’ясовуються. 

За незаконне зберігання зброї чоловікові може загрожувати від 3 до 7 років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here