Home Кримінал Службовий пес правоохоронців ”винюхав” наркотики в оселі жителя Овруцького району

Службовий пес правоохоронців \”винюхав\” наркотики в оселі жителя Овруцького району

109

18 лютого до будинку 36-річного жителя с. Нових Велідників правоохоронців привела наявна інформація про можливе зберігання господарем заборонених речей або речовин. Під час проведеного санкціонованого обшуку із застосуванням службового собаки у  домоволодінні чоловіка було виявлено паперовий згорток із подрібненою рослинною масою зеленого кольору.

За попередніми висновками експерта, це – конопля.

Окрім того, у помешканні знайшлися й специфічні засоби для вживання наркотиків рослинного походження.

На місце події прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала й вилучила виявлене. Нині усе направлено на експертне дослідження.

Уже наступного дня у результаті ще одного санкціонованого обшуку, проведеного у домоволодінні 34-річного жителя с. Бережесті, правоохоронці виявили та вилучили поліетиленовий пакет із подрібненою рослинною сировиною.

Рослинну масу теж направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Нині за обома фактами тривають кримінальні провадження за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ.

Як повідомляють у поліції, за чинним законодавством за подібні протиправні дії передбачено покарання від штрафу і аж до позбавлення волі строком до 3 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here