Home Кримінал Шахраї ”розводять” житомирян і мешканців області на тисячі гривень щоденно

Шахраї \”розводять\” житомирян і мешканців області на тисячі гривень щоденно

113

Щоденно поліцейські Житомирщини отримують звернення від громадян, які постраждали від шахрайських дій невідомих осіб і втратили свої заощадження, "рятуючи рідних".

Про деякі з цих випадків розповідають у ГУНП в Житомирській області.

Бабуся із Житомира, 1947 року, передала невідомо кому на вулиці 20  тисяч доларів, бо на її домашній телефон подзвонив хтось (назвався сином) і розповів «про ДТП».

У смт. Іршанськ інша бабуся, 1934 р.н., перерахувала шахраям 3 тисячі гривень через все те ж злощасне нейснуюче ДТП.

У Новоград-Волинському жінка збиралась купити м’який куточок та газову плиту через інтернет (сайт «OLХ») і перерахувала продавцеві 6,5 тисяч гривень – ні коштів, ні товару. Ще одна звягельчанка хотіла допомогти онкохворій дитині, натомість втратила власні заощадження: 3,5 тисяч гривень пішли на користь шахраїв.

Тільки за 13 лютого у зведенні 7 шахрайств: Бердичів, Житомир, Коростень, Романів, Чуднів; 2 – під виглядом працівника служби безпеки банку, 2 – не притягнення до відповідальності через придумане ДТП, 2 – продаж-купівля через інтернет (трактора та весільної сукні), 1 – «дай подзвонити». Загалом сума ошуканства – 55 тисяч гривень.

 80-річна житомирянка пустила у квартиру «води попити» чоловіка з малолітнім хлопцем. Після їх уходу зникли 2 тисячі гривень. Інша житомирянка повірила у байку «син в ДТП» і віддала якійсь баришні на вулиці 500 доларів – просто так – «подарувала».

У Бердичеві «служба безпеки банку»  розвела  20-річну дівчину на 6 тисяч гривень, що зникли з її рахунку після того, як  вона  назвала усі реквізити, що просили по телефону шахраї. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here