Home Кримінал Поліцейські викрили житомирянина у понад 30 крадіжках кабелів зв’язку

Поліцейські викрили житомирянина у понад 30 крадіжках кабелів зв\’язку

106

Під час перевірки причетності 32-річного житомирянина, якого затримали на місці крадіжки, до інших правопорушень, з’ясувалось, що залишення цілих будинків і навіть мікрорайонів міста без зв’язку – його рук справа. Нині слідчими встановлено його причетність до понад трьох десятків крадіжок кабелів у м. Житомирі.

Чоловіка було затримано уночі 15 листопада. Тоді спрацювала сигналізація на лініях зв’язку, що могло свідчити про порушення цілісності кабелів через стороннє втручання. На місце події прибув наряд поліцейських охорони. Правоохоронці виявили підозрілого чоловіка з рюкзаком, в якому той заховав близько 100 м кабелів та інструменти. На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що затриманий – 32-річний житомирянин.

А кабель зв’язку, що був у його рюкзаку, вірогідно щойно викрадено з підвального приміщення багатоповерхівки.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 185 (Крадіжка) КК України.

– Під час розслідування кримінального провадження з’ясувалось, що чоловік причетний до кількох десятків аналогічних крадіжок, які вчиняв з літа цього року, – повідомив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – Через його дії інколи без телефонного зв’язку залишались не тільки будинки, але й цілі мікрорайони міста.

Нині встановлено його причетність до близько трьох десятків таких злодіянь. Чоловік свою провину не заперечує. Розповідає, що таким чином підзаробляв на прожиття – обпалював обмотку та здавав металеві дроти у пункти прийому металобрухту.

Досудове розслідування триває. Відповідно до чинного законодавства йому може загрожувати до 3 років позбавлення волі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here