Home Кримінал Під час обшуку в Житомирському районі поліція вилучила зброю та...

Під час обшуку в Житомирському районі поліція вилучила зброю та боєприпаси

83
 19 серпня під час санкціонованого обшуку у мисливському будинку між селами Покостівка та Вила поліцейські виявили мисливську нарізну зброю, набої до неї, корпус гранати з підривачем та пристрій без маркування із запалом. Нині встановлюються власники знайдених небезпечних предметів.


– Обшук у фактично нічийному будинку був проведений у продовження історії із виявленням нами 16 серпня 40 куб м краденої деревини дуба, – розповів начальник Житомирського відділення поліції Сергій Крошко. – Ми звернулись до суду і отримали відповідну ухвалу для слідчих дій на закритій території.
Під час обшуку було знайдено мисливську нарізну зброю калібром 5,6 мм, 130 набоїв, корпус від гранати Ф-1, підривач до неї, пристрій зеленого кольору без маркування із приєднаним запалом.
 
Усе виявлене направлено на відповідне експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.
Кримінальне провадження розпочато по ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.


Також на даний час у рамках раніше розпочатого кримінального провадження щодо незаконної порубки лісу накладено арешт на 6 транспортних засобів, що було виявлено на вказаній огороженій території, серед них як легкові автомобілі, так і вантажівки та маніпулятори-навантажувачі.


За незаконне поводження зі зброєю законодавством передбачено відповідальність у вигляді ув’язнення терміном від 3 до 7 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here