Home Кримінал Олевськ оговтується після нічної стрілянини: чиновники і поліція звітують, що ситуація під...

Олевськ оговтується після нічної стрілянини: чиновники і поліція звітують, що ситуація під контролем

154

 Прокуратура розпочала кримінальне провадження за стрілянини в Олевську Житомирської області, внаслідок якої загинула одна людина і поранені ще шестеро.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області. За фактом інциденту відкриті справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), п. 1, 7 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох або більше осіб з хуліганських мотивів) КК України.

Досудове розслідування здійснюють обласна Нацполіція та прокуратура. Злочини вказаної категорії караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі. 

За даними прокуратури, 16 січня в Олевську близько 00.30, стався конфлікт між місцевими жителями та іншими особами, які застосували автоматичну зброю.

Внаслідок інциденту поранено семеро людей, один з яких від одержаних вогнепальних поранень помер у лікарні. Після стрілянини зловмисники сіли в автомобілі та зникли з місця події.

Читайте також: Під час нічної стрілянини в Олевську одна людина загинула, є поранені, – депутат облради. ФОТО

"На місце події відразу виїхала оперативна група правоохоронців, у складі якої – керівництво Коростенської місцевої прокуратури. Наразі в Олевську працюють правоохоронці, триває огляд місця події, вилучаються гільзи, фрагменти вибухового пристрою та інші докази, встановлюються свідки та очевидці події", – йдеться у повідомленні.

У Житомирській області оголошено оперативний план-перехоплення "Сирена". Розслідування кримінального провадження перебуває на контролі прокуратури Житомирської області.

Читайте також: В Житомирській області оголошено оперативний план-перехоплення «Сирена»

"За зібраними на цей час даними, конфлікт виник як на побутовому грунті, так і у результаті кримінальних розборок між місцевими та заїжджими "гастролерами", попередньо, зі Львівщини. Йому передувало з’ясування стосунків напередодні між чоловіками у кафе та на дискотеці. Ситуація під контролем поліції і я звертаюсь до всіх олевчан – подібні розбірки поза законом, а нам з вами треба ПОРЯДОК і СПОКІЙ у вашому місті та районі. Ми повинні його забезпечити разом! Я особисто виїхав до району і сюди відкомандировані найбільш досвідчені фахівці відповідних підрозділів ГУНП: карного розшуку, слідства та інших служб", – повідомляє начальник поліції Житомирщини Печененко. 

Читайте також: Налякані та обурені нічною стріляниною мешканці Олевська вийшли на акцію. ФОТО

"Заходи з безпеки громадян в Олевську вже посилено. Про це обговорили сьогодні зранку з начальником ГУ Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко, який зараз перебуває на місці стрілянини. Домовилися, що для забезпечення громадського порядку в Олевську залишиться на час необхідності спецпідрозділ. На місці працюють експерти. Ситуація на контролі", – повідомив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Читайте також: Один загинув і шестеро поранено: у поліції розповіли подробиці нічної перестрілки в Олевську. ФОТО

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here