Home Кримінал На Житомищині браконьєри з веж відслідковують диких кабанів

На Житомищині браконьєри з веж відслідковують диких кабанів

113

Село Обиходи, що розміщене на межі Коростенського та Народницького районів постраждало від аварії на Чорнобильській АЕС. Жителів його переселено в інші регіони, хоча дехто живе там і донині. Загалом місцевість ця досить закинута, але так як впродовж останніх років аграрії активно обробляють і засівають тамтешні поля – там розвелося багато звірини, особливо диких свиней. Віддаленість від цивілізації та «густозаселеність» дичиною приваблює в цю місцину браконьєрів.

Про це повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ.

-На такі незаконні полювання сюди приїздять із столиці та з інших областей України, – ділиться державний міжрайонний мисливствознавець Корост енського та Володар-Волинського району Віктор Грищенко. – Місцеві ж горе-мисливці влаштовують гостям такі собі криваві «сафарі». Кабан масово виходить на кукурудзяні поля харчуватися, а браконьєри із веж, які самі ж збудували, просто розстрілюють нещасних тварин. Тільки навколо одного поля ми нарахували таких веж понад 30.     Загалом же в цій місцевості таких незаконних браконьєрських засідок значно більше. Так зване полювання проводиться тут в порушення усіх норм: в нічний час, без ліцензій, без дозволів, у заборонений спосіб, із використанням заборонених знарядь.

-Полюванням це назвати аж ніяк не можна, – підхоплює завідуючий сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвінчук. –  Рейдова бригада вже не один раз виявляла порушників в угіддях цього мисливського господарства, складала відповідні протоколи про правопорушення. Браконьєри ж знахабніли вкрай: чинять опір державній лісовій охороні, а останнього разу в службовій машині, на якій проводився рейд, пробили цвяхами колеса.

В ході наступного рейду спеціалісти обласного управління лісового та мисливського господарства разом з мисливствознавцями та єгерями демонтували всі незаконні браконьєрські засідки в угіддях.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here