Home Кримінал На Житомирщину по бурштин приїздять жителі Рівненщини

На Житомирщину по бурштин приїздять жителі Рівненщини

104

На Коростенщині спільними зусиллями працівників міліції та СБУ було затримано шестеро жителів Рівненської області. Вилучене на місці події обладнання свідчило про проведення ними незаконного видобутку бурштину. Нині за даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України   в Житомирській області.

Після отримання повідомлення про те, що на території району невідомі особи проводять земельні роботи спеціальною технікою з метою видобутку бурштину, на місце події виїхала слідчо-оперативна група Коростенського міськвідділу міліції.

Спільні заходи, проведені працівниками міліції та СБУ, дозволили затримати на вказаному місці шістьох чоловіків, які виявилися жителями сусідньої Рівненської області.

Як повідомив начальник Коростенського міськвідділу міліції Віктор Калітка, на місці події було виявлено два легкових автомобілі та мопед, якими, вочевидь, чоловіки і прибули на Житомирщину, а також помпу для розмивання ґрунту та інше спеціальне обладнання, призначене для видобутку дорогоцінного каміння.

Самі ж рівненчани стверджують, що приїхали сюди з дещо іншою метою, як то порибалити, придбати у цій місцині будинок тощо. Однак на місцевості, де було їх затримано, правоохоронці виявили красномовні свідчення незаконного видобутку бурштину у вигляді розмитого ґрунту та лунок у ньому.

Водночас інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначенням правової кваліфікації за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні дії караються значними штрафними санкціями, обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років.

Наразі триває проведення низки слідчих дій, призначених у справі.

 

Нагадаємо, що протягом двох місяців поблизу села Замисловичі Олевського району Житомирської області невідомі особи копають бурштин.

 


 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here