Home Кримінал На Житомирщині колишній засуджений продавав зброю із зони АТО

На Житомирщині колишній засуджений продавав зброю із зони АТО

117

Співробітники Служби безпеки України спільно з міліцією та прокуратурою в одному з сіл Житомирщини затримали місцевого мешканця. Він намагався організувати на території області продаж зброї та боєприпасів.

Про це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

Місцевий активіст однієї з громадських радикальних організацій, раніше судимий за вбивство, планував забезпечити постачання засобів ураження через своїх «однодумців», які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції.

За "передачами" зі зброєю та боєприпасами для продажу зловмисник особисто виїжджав у східні регіони України. Правоохоронці затримали "торгівця" при спробі збуту автомата Калашникова з глушником та 60 патронів калібру 7,42 мм, більшість з яких бронебійно-запальні. За них він збирався отримати 2 тисячі доларів США.

Під час обшуків співробітники СБУ вилучили пістолет з набоями до нього. Зловмисник також мав підроблене службове посвідчення майора підрозділу внутрішньої безпеки з правом носіння табельної зброї неіснуючого правоохоронного органу.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення відправників зброї і боєприпасів та інших осіб причетних до каналу поставок.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here