Home Кримінал На Житомирщині засудили співорганізаторів злочинної групи, які переправляли через кордон нелегалів

На Житомирщині засудили співорганізаторів злочинної групи, які переправляли через кордон нелегалів

97

Прокуратурою Житомирської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконного переправлення злочинною групою мігрантів через державний кордон України, досудове розслідування у якому проводив слідчий відділ Управління СБУ в області. 

Йдеться про те, що на території Житомирської області протягом грудня 2014 – березня 2015 років діяла організована злочинна група, яка налагодила «бізнес» з незаконного переправлення нелегальних мігрантів із країн Азії та Африки через державний кордон України з Республікою Білорусь.

Зокрема, 29-річний житель Харкова (громадянин іншої держави), з метою одержання незаконного прибутку, спільно із своїм знайомим, 30-річним раніше судимим іноземцем, організували злочинну групу, до якої залучили двох жителів Олевського району та нелегально переправляли через кордон мігрантів.

Зловмисники діяли за чітко розробленим планом та розподіленими ролями. Організатор координував спільні дії, його поплічник шукав бажаючих незаконно перетнути кордон, інші – знаходили особу, яка забезпечувала переправлення, одержували гроші та доставляли мігрантів до населеного пункту поблизу кордону.

Таким чином організована група незаконно переправила через кордон України 10 осіб, у тому числі 5 іноземців із Москви – в Україну, за кожного з яких одержували відповідну грошову плату.

Злочинна діяльність угруповання, яке мало намір вчиняти і в подальшому аналогічні злочини, припинена скоординованими діями прокуратури області, Служби безпеки та Житомирського прикордонного загону.  

Під час судового розгляду справи завдяки правильно обраній стороною обвинувачення тактиці, вину зловмисників доведено повністю.

Вироком Овруцького районного суду співорганізаторів злочинної групи визнано винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України та призначено покарання у вигляді 5 та 4 років і 6 місяців позбавлення волі із конфіскацією майна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here