Home Кримінал На Житомирщині СБУ викрила підступні плани фермера

На Житомирщині СБУ викрила підступні плани фермера

141

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на Житомирщині протиправний механізм виведення земельних ресурсів з державної форми власності.

Про це інформує прес-група УСБ України в Житомирській області.

Голова однієї з районних державних адміністрацій своїм розпорядженням передав в оренду земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 722 гектари і вартістю 20 мільйонів гривень на території декількох сільських рад району.

Земельні масиви були передані в оренду підприємцю терміном на 25 років нібито для ведення фермерського господарства.

Співробітники Житомирського управління СБ України під час перевірки встановили незаконність розпоряджень через їх невідповідність нормам чинного законодавства.

Орендар надав недостовірну інформацію у пакеті поданої документації. Зокрема, документально не обґрунтував необхідність виділення великих площ та перспективи їх використання. Він також не надав підтверджуючі матеріали щодо наявності людських ресурсів, техніки і засобів обробітку землі, та досвіду ведення фермерського сільського господарства.

У подальшому псевдофермер планував передати землі у суборенду великим аграрним підприємствам та позбавити державу доходів від використання ділянок.

На підставі матеріалів СБУ обласна прокуратура скасувала розпорядження голови райдержадміністрації, пред’явила позов про визнання договорів оренди земельних ділянок недійсними та повернення земельних ділянок до державної власності.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here