Home Кримінал На Житомирщині СБУ припинила незаконний експорт лісу до країн Азії

На Житомирщині СБУ припинила незаконний експорт лісу до країн Азії

113

Співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно з поліцією припинили діяльність трьох іноземних комерційних структур, які організували схему незаконного експорту до країн Азії соснової лісосировини.

Про це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

Комерсанти більше року закуповували необліковану та незаконно вирубану деревину в одному з держлісгоспів регіону. До митних органів зловмисники надавали фіктивні документи про походження лісоматеріалів. Для легалізації експортних операцій вони підробляли підписи керівників відповідної столичної держустанови та житомирського лісгоспу.

Співробітники спецслужби встановили вже сімнадцять фактів вивезення закордон за фальшивими документами майже 500 кубометрів деревини, мінімальна вартість якої оцінюється в один мільйон гривень.

Розмір завданих державі збитків та обсяги вивезеного лісу з’ясовуються у рамках чотирьох кримінальних проваджень, відкритих за ст. 358 Кримінального кодексу України.

Матеріали про порушення ст. 483 Митного кодексу України скеровано до Державної фіскальної служби. Санкцією статті передбачено виплату штрафу у розмірі 100% вартості товару.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here