Home Кримінал На Житомирщині ріжуть дерева на територіях природно-заповідного фонду

На Житомирщині ріжуть дерева на територіях природно-заповідного фонду

150

Прокуратура вжила заходів для активізації досудового слідства у кримінальних провадженнях за фактами незаконної порубки лісу на територіях природно-заповідного фонду. Про це повідомляє керівник Коростенської місцевої прокуратури Іван Островський.

«За наслідками вжитих заходів, у чотирьох кримінальних провадженнях, у яких прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво, особам повідомлено про підозру у скоєнні незаконної порубки дерев на територіях природно-заповідного фонду області, за ознаками злочину, передбаченого ст.246 КК України», – уточнив Іван Островський.

Керівник місцевої прокуратури додав, що неправомірні вирубки скоєні у Бехівському лісництві ДП «Коростенське ЛМГ», Сухарівському природоохоронному науково-дослідному відділенні природного заповідника «Древлянський», заказнику «Словечанський кряж» Велідницького лісництва ДП «Словечанське лісове господарство» та заказнику місцевого значення "Тересини" Кам’янського лісництва ДП "Олевське ЛГ". Такими злочинними діями завдано шкоди на загальну суму понад 300 тис грн.

Зокрема, у липні цього року працівниками лісової охорони було затримано групу жителів Коростенського району, які автомобілем вивозили колоди свіжозрізаних дерев. Як встановлено, зловмисники без відповідного дозволу (лісорубного квитка) за допомогою бензопили зрізали 29 сироростучих дерев породи «дуб» на території природно-заповідного фонду Бехівського лісництва ДП «Коростенське ЛМГ», завдавши майже на 200 тис грн матеріальної шкоди.

«Наразі досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях завершено та з обвинувальними актами скеровано до суду для розгляду по суті. Ще в одному провадженні досудове слідство триває», – підсумував Іван Островський та додав, що питання незаконних порубок лісу на територіях природно-заповідного фонду і надалі перебуватиме на контролі прокуратури. 

Читайте також: У Житомирській області виявили нелегальне підприємство з обробки деревини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here