Home Кримінал На Житомирщині п’яний водій у салоні автівки возив рушницю

На Житомирщині п\’яний водій у салоні автівки возив рушницю

156

24 травня працівники Коростишівського відділу поліції на одній з вулиць міста помітили автомобіль, водій якого виконував непевні маневри на дорозі. Задля з’ясування обставин, інспектори зупинили транспортний засіб. За кермом перебував 30-річний житель райцентру з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

У салоні автомобіля на задньому сидінні поліцейські помітили загорнутий у ковдру предмет, зовні схожий на рушницю. Водій підтвердив, що це зброя, яку він кілька тижнів тому знайшов в одному з сіл району.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Автомобіль та зброю правоохоронці вилучили. Як повідомляють у поліції, нині мисливську рушницю «ТОЗ-18» направлено на експертне дослідження.

– Ми встановлюємо власника зброї та обставини, за яких вона опинилася в іншої людини. Також перевіряємо, чи не використовувалась рушниця для вчинення протиправних діянь, – розповів начальник Коростишівського відділу поліції Дмитро Гаращенко. – Водія притягнено до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у нетверезому стані та триває досудове розслідування щодо зберігання ним зброї.

Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Разом з тим, поліцейські нагадують, що відповідно до ч.3 ст. 263 ККУ звільняється від кримінальної відповідальності особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here