Home Кримінал На Житомирщині припинили неправомірне користування ставком, води якого сполучені із...

На Житомирщині припинили неправомірне користування ставком, води якого сполучені із притокою Дніпра

91

 Позовні вимоги Бердичівської місцевої прокуратури щодо визнання протиправним погодження приватному підприємцю режиму рибогосподарської експлуатації ставка площею 33,1 га, що у Ружинському районі, адміністративним судом задоволено у повному обсязі. 

Відтак, порушені інтереси держави та територіальної громади поновлено, незаконні погодження скасовано.

Йдеться про те, що у квітні 2014 року Управлінням охорони, використанні і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в області погоджено приватному підприємцю режим рибогосподарської експлуатації ставка площею 33,1 га, розташованого в с. Топори Ружинського району.


У подальшому, у липні 2014 року, зазначений режим експлуатації погоджено Державним агентством рибного господарства України.


Однак, погодження режиму на місцевому та загальнодержавному рівні відбулися з порушенням вимог природоохоронного і земельного законодавства. Зокрема, за відсутності відомостей щодо можливості використання ставу у рибогосподарській діяльності та без зареєстрованого права користування земельною ділянкою водного фонду у приватного підприємця. 


Довідково: води цього ставка сполучені із притокою річки Горіхової, що належить до басейну р. Рось, яка є правою притокою р. Дніпро.

Прес-служба прокуратури Житомирської області 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here