Home Кримінал На Житомирщині поліцейські затримали серійного викрадача мопедів

На Житомирщині поліцейські затримали серійного викрадача мопедів

121

Нині слідством встановлено, що 24-річний коростенець систематично навідувався до м. Овруча та викрадав там двоколісні транспортні засоби, залишені господарями на ніч без нагляду. Молодикові оголошено про підозру у вчиненні десятка таких злодіянь.

У середині червня до поліції звернулись двоє жителів м. Овруча із заявами про викрадення їх мопедів. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Як з’ясували поліцейські, заявники проживають поруч та обидва залишили свої транспортні засоби на ніч у дворі будинку. Саме цією обставиною і скористався злодій.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Поліцейські розпочали заходи щодо встановлення особи, причетної до вчинення злодіянь.

Роботу ускладнювала відсутність свідків та очевидців подій. Зібрана оперативниками інформація свідчила, що угони міг вчинити заїжджий злодій.

Наприкінці серпня на межі Овруцького району поліцейські зупинили для перевірки мікроавтобус, водій якого порушив правила дорожнього руху. Під час огляду з’ясувалось, що у вантажному відсіку знаходяться два мопеда. Водій пояснив, що транспортні засоби належать його пасажиру, який попросив перевезти їх. А так званий власник мопедів не зміг достовірно пояснити походження мопедів та надати будь-які документальні свідчення права власності на них.

За таких обставин автомобіль та чоловіків доставили до Овруцького відділення поліції для перевірки. Вже за чверть години з’ясувалось, що мопеди було викрадено уночі 24 серпня. Один з двоколісників та мотошолом, вартістю понад 16 тисяч гривень, зник з сараю місцевої жительки. Злодій потрапив всередину, пошкодивши навісний замок. А другий мопед, вартістю понад 7 тисяч гривень, цієї ж ночі було викрадено з подвір’я приватного будинку.

– Затриманий, 24-річний житель м. Коростеня, вже був раніше неодноразово засуджений за вчинення майнових злочинів, у тому числі й грабежі, – повідомив начальник Овруцького відділення поліції Сергій Савлук. – Під час досудового розслідування з’ясувалось, що він причетний принаймні до 10 крадіжок мопедів у жителів нашого міста. Всі вони були вчинені вночі упродовж останніх 2 місяців.

Як встановили поліцейські, молодик добирався до райцентру маршрутними автобусами увечері, а вночі знаходив у дворах будинків підходящий транспорт, відбуксовував його подалі. Потім шляхом нехитрих маніпуляцій з електропроводкою заводив мототранспорт та їхав геть. Швидко знаходив випадкових покупців та продавав викрадене.

– В один із дворів хлопець навіть навідався двічі. Власника викраденого скутера не насторожило те, що його сусіди вже втратили свої мопеди, залишені на ніч. Він також необачно поставив двоколісний транспортний засіб у дворі будинку, – коментує Сергій Савлук. – Тому закликаю власників мотоциклів, мопедів та велосипедів бути більш обачними та подбати про надійне збереження транспорту.

Нині триває подальше досудове розслідування. Поліцейські розшукують викрадені транспортні засоби та застерігають жителів області від купівлі підозріло дешевих мопедів без документів на них. Молодикові може загрожувати від 5 до 8 років позбавленням волі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here