Home Кримінал На Житомирщині готельно-ресторанний комплекс побудувли незаконно

На Житомирщині готельно-ресторанний комплекс побудувли незаконно

86

Ухвалою Житомирського апеляційного адміністративного суду відхилено скаргу ТОВ «Домінвест» та залишено без змін постанову Житомирського окружного адміністративного суду, якою задоволено позов прокуратури Черняхівського району в інтересах держави.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Таким чином, визнано протиправним та скасовано розпорядження голови Черняхівської райдержадміністрації про затвердження акту державної приймальної комісії про введення в експлуатацію (у 2007 р.) спорудженого готельно-ресторанного комплексу на земельній ділянці, що розташована на території двох районів.

Установлено, що ТОВ «Домінвест», у порушення ст. 24 Закону України «Про планування і забудову територій» та п.2 Положення про порядок надання дозволу на виконання будівельних робіт, затвердженого наказом Держбуду України, без отримання необхідних дозвільних документів побудувало готельно-ресторанний комплекс.

Райдержадміністрація, у свою чергу, видала протиправне розпорядження, на підставі якого об’єкти нерухомості введено в експлуатацію.

Додатково. Відповідно до вимог ст. 7 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», а також інших нормативно-правових актів, прийняття в експлуатацію об’єктів – майнових комплексів, розташованих на території кількох адміністративно-територіальних одиниць, встановлюється виключно обласними державними адміністраціями.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here