Home Кримінал На Житомирщині екс-поліцейського засудили до 5 років позбавлення волі за хабарництво

На Житомирщині екс-поліцейського засудили до 5 років позбавлення волі за хабарництво

81

 Прокуратура Житомирської області принципово і послідовно продовжує відстоювати позицію щодо невідворотності покарання за вчинення корупційних кримінальних правопорушень, зокрема, одержання неправомірної вигоди службовими особами правоохоронних органів.

У четвер, 14 червня 2018 року,апеляційний суд Житомирської області визнав обґрунтованими доводи прокуратури області, яка забезпечувала публічне обвинувачення під час розгляду справи щодо одержання неправомірної вигоди працівником поліції. Натомість обвинуваченому відмовлено в апеляційній скарзі на вирок  суду першої інстанції. 

Відтак, вироком Корольовського районного суду м. Житомира екс-слідчого Головного управління Нацполіції в області визнано винним у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).


Відповідно до вироку суду, обвинуваченому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати атестовані посади у правоохоронних органах строком на 3 роки з конфіскацією 1/3 частини належного йому на праві приватної власності майна.


Як повідомлялося раніше, слідчий за певну суму винагороди пообіцяв місцевому жителю сприяння щодо повернення автомобіля, вилученого та визнаного речовим доказом у кримінальному провадженні за фактом скоєння дорожньо-транспортної події.


Викрито та затримано зловмисника завдяки злагодженим професійним діям прокуратури та працівників Управління Служби безпеки України в області. 


Відразу після викриття злочинних дій слідчого було звільнено з правоохоронних органів. 


Прес-служба прокуратури Житомирської області 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here