Home Кримінал На Житомирщині ”чорні лісоруби” стріляли у правоохоронців

На Житомирщині \”чорні лісоруби\” стріляли у правоохоронців

81

Прокуратура Житомирської області забезпечує процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ст. 348 КК України, за фактом вчинення посягання на життя працівників правоохоронного органу, що сталося у Новоград-Волинському районі.

Установлено, що 6 березня 2018 року, у ранковий час, під час профілактичного відпрацювання з охорони лісових масивів Новоград-Волинського району, поблизу с. Червона Воля, на межі між Житомирською та Рівненською областями, виявлено групу невідомих осіб, які намагалися здійснити незаконну порубку лісу.

Коли ж правоохоронці спробували припинити протиправні дії, зловмисники вчинили озброєний опір працівникам поліції, здійснивши постріли в їхньому напрямку.Вжитими заходами затримано трьох осіб, які чинили озброєний опір. Також  вилучено мисливську зброю.Наразі вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу.

Оцінку діям усіх інших учасників події буде надано за результатами проведених судових експертиз та інших слідчих дій.Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) КК України, проводить Головне управління Нацполіції в області.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі у керівництва прокуратури Житомирської області.

Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here