Home Кримінал На 100 кг бурштину вартістю 5 млн грн, вилученого під час обшуків...

На 100 кг бурштину вартістю 5 млн грн, вилученого під час обшуків на Житомирщині, накладуть арешт

75

 Коростенською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення встановлених правил використання надр, що створило небезпеку довкіллю у декількох районах Житомирщини, за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.15, ч. 2 ст. 240 КК України.

За клопотанням процесуального керівника, Овруцьким районним судом винесено ухвали про проведення обшуків в осіб, жителів декількох районів області, причетних до незаконного видобутку, обробки та продажу бурштину.

На підставі ухвал у четвер, 17 серпня 2017 року,процесуальним керівником Коростенської місцевої прокуратури спільно із працівниками місцевих відділів Служби безпеки та Національної поліції проведено 10 санкціонованих обшуків за місцем проживання скупників та інших осіб, причетних до незаконної обробки та збуту бурштину у Лугинському та Коростенському районах. 


Під час обшуків у приватних гаражах виявлено підпільне виробництво з обробки бурштину, оснащене спеціальним обладнанням та іншими пристосуваннями, зокрема: чотири верстати для огранки каменю, пристрої для прийому-скупки бурштину, чорнові записи тощо. 


Також виявлено та вилучено майже 100 кг необробленого та 7 кг – обробленого напівкоштовного каміння. За попередніми підрахунками, орієнтовна вартість вилученого товару сягає 5 млн грн. 
У п’ятницю, 18 серпня 2017 року, за погодженням із процесуальним керівником Коростенської місцевої прокуратури, подано до суду клопотання про накладення арешту на вилучене обладнання та незаконно здобутий бурштин.
Досудове розслідування проводиться Овруцьким відділом Нацполіції. 


Прес-служба прокуратури Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here