Home Кримінал Керівника ДФС Куришко, яку через суд хотіли зробити учасником АТО, військові чекають...

Керівника ДФС Куришко, яку через суд хотіли зробити учасником АТО, військові чекають на передовій. ФОТО

150

 Під стінами суду в центрі Житомира на Соборному майдані зібралися сотні людей. Попри те, що представляють різні організації та підприємства, 5 лютого вийшли за одну ідею  – відстояти справедливість. На 12.00 призначено розгляд справи керівника ДФС у Житомирській області Лілії Куришко та її чоловіка.

Ще до початку засідання стає відомо, що справу закриють, але люди не розходяться. Їх відверто обруює нахабство особи, яка прагне втриматися на посаді будь-яким шляхом, використовуючи аморальні методи.

Раніше повідомлялося, що до суду в грудні звернувся чоловік Куришко, який просить свою дружину повідомити Державну фіксальну службу про своє неодноразове перебування у зоні АТО. Подружжя має спільну дитину, вихованням якого займається батько, з яким вона і жива, а матеріальне забезпечення лежить на матері. Позивач зазначає, що дружина нібито не зможе надалі забезпечувати доньку через звільнення з роботи, про яке вона повідомила його особисто.

Разом з тим, чоловік просить взяти до уваги, що дружина  неодноразово їздила на Схід як волонтер, а також  для виконання службових обов’язків, але не хоче надавати своїм безпосереднім роботодавцям відповідну інформацію. По-суті, позивач просить відповідача таки розповісти про те, що вона учасник АТО, надати докази і це дозволить зберегти їй робоче місце, відповідно до чинного законодавства.

Зокрема, мова йде про  Закон України «Про очищення влади», який  не поширюється на осіб, що визначені учасниками бойових дій в ході проведення АТО. Позивач заявляє, що діє в інтересах малолітньої доньки, однак у громади міста склалася геть протележна думка. До слова, поки справа перебувала на розгляді, Куришко не мали права звільняти.

Бійці 95 бригади й Добровольчого Українського Корпусу, представники батальйону "Полісся", руху "Автомайдан-Житомир", "Правого сектору" та інші організації своє невдовлення прийшли висловити особисто учасникам цієї справи. Проте, на засідання ніхто зі сторін не зявився і своє рішення суддя Корицька зачитувала в присутності активістів. Пояснила, що 30 січня до канцелярії надійшло звернення від позивача, яким той просить залишити справу без розгляду. Відповідно до клопотання позивача, суддя прийняла ухвалу залишити позовну справу без розгляду і нагадала, що він має право на оскарження рішення.

Власне цим, на думку хлопців із батальйону "Полісся", може й через кілька днів скористатися позивач. Треба слідкувати, аби аналогічний позов не подали в будь-який інший суд, де рішення вже можуть прийняти на користь позивача, оскільки до справи не буде стільки громадської уваги.

"Це здоровий переляк, – реагує на рішення суду Олег із батальйону "Полісся". Вони вирішили зробити все по-тихому, але не вдалося. Тепер відкликали позов. Хотіли зробити Куришко учасником бойових дій через суд, а по факту цього нема. Хоче мати цей статус, хай їде в АТО, але уникати відповідальності таким чином їй ніхто не дозволить".

Для того, аби стати учасником бойових дій Куришко порадили поїхати в АТО щонайменше на 45 днів й навіть роботу підшукали – працювати медсестрою. Військові, які пройшли за кілька місяців усі гарячі точки на Сході, не розуміють, чому взагалі мають місце місце такі прецеденти. У них самих елементарно навіть нема часу і можливості зібрати документи на отримання статусу, а хтось таким чином влаштовує своє життя та кар’єру.

Найбільше людей до суду прийшло із числа працівників ТДВ «ЖЛ», які неодноразово пікетували податкову та прокуратуру все з тією ж вимогою – розібратися з особами, які попри свою причетність до корупційних схем, досі залишаються на керівних посадах. Лілія Куришко, на їх думку, вже давно мала б пройти люстрацію, тим паче про готовність до цього вона заявляла після свого призначення, але наразі всілякими методами намагається обійти закон. Нинішній позов до суду – це чергова і, можливо, не остання спроба Куришко та її родини наплювати на українське законодавство й тих, хто дійсно захищає державу на Сході.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в спільноті Першого житомирського в соцмережі

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here