Home Кримінал Генпрокурор Луценко під час наради в Житомирі розповів про стан криміногенної ситуації...

Генпрокурор Луценко під час наради в Житомирі розповів про стан криміногенної ситуації в державі

96

У п’ятницю, 23 червня 2017 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час наради «Про стан реалізації органами прокуратури повноважень на основних напрямках прокурорсько-слідчої діяльності» в м. Житомирі прокоментував криміногенну ситуацію в державі.

Так, статистичні показники за 5 місяців роботи свідчать про наявність певних позитивних тенденцій у роботі з протидії злочинності та забезпечення правопорядку у державі.

Так, зменшилася кількість кримінальних правопорушень також по державі на 15% і становить понад 271 тисячу. На 17% знизився рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення. Юрій Луценко звернув увагу на те, ще значно вищим від загальнодержавного показника він є, зокрема, у місті Києві, а також у Черкаській та Чернігівській областях.

Із найпоширеніших категорій злочинів спостерігається зменшення на 17% кількості особливо тяжких та на 10% – тяжких злочинів. Водночас ще високою залишається питома вага таких злочинів у Житомирській та Київській областях.

Також, за словами Генерального прокурора, на чверть зменшилася кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я, у тому числі умисних вбивств та тяжких тілесних ушкоджень.

На 40 тисяч менше зареєстровано кримінальних правопорушень проти власності, три чверті із них – крадіжки. В той же час він зазначив, що це сало можливим завдяки тому, що у минулому році було відправлено обвинувальних актів щодо майже 24 тисяч крадіїв, відповідно зменшилася кількість таких угруповань. «А у поточному році за цей же період ми відправили 28 тисяч обвинувальних актів, зрозуміло, що зачистка злочинних організацій дається взнаки падінням росту вказано категорії правопорушень», – наголосив Юрій Луценко.

Також він повідомив про зменшення майже на третину кількості розбійних нападів та грабежів, на 18% – шахрайств.

На 18% зменшилась кількість облікованих порушень правил безпеки руху або експлуатації транспорту. На третину зменшилося число незаконних заволодінь транспортними засобами.

Окрім того, як зазначив керівник Генеральної прокуратури, активізована робота оперативних підрозділів з припинення незаконного обігу наркотичних засобів, ріст склав 37%.

Водночас при суттєвому зменшенні числа облікованих кримінальних правопорушень на кінець травня ще не прийнято кінцевого рішення у 207 тисячах проваджень.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here