Home Кримінал Фіктивні сільгоспвиробники з Житомирщини завдали державі збитків на 17 млн грн

Фіктивні сільгоспвиробники з Житомирщини завдали державі збитків на 17 млн грн

123

Співробітниками податкової міліції спільно з представниками Національної поліції  затримано двох розшукуваних організаторів незаконної бізнес-схеми, результатом функціонування якої стало ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Одного з фігурантів затримано в м. Миколаїв, іншого – на автошляху Київ – Чоп. Суть нелегальної оборудки, якою керували затримані громадяни полягала в наступному.

Відповідно до підроблених документів, службовими особами підприємства нібито орендувались землі в різних областях України. У подальшому дані землі, відповідно до документів, «оброблялись» «фіктивним» підприємством, на якому фактично працювала лише одна особа. Спецтехніки с/г призначення дане підприємство не мало, тобто практично  не могло надавати послуги з обробітку земель та зібрання з них врожаю.

Далі нібито «власно вирощені» с/г культури реалізовувались реально діючим суб’єктом господарської діяльності. Слідством встановлено, що по даних ланцюгах – обробіток землі та збирання врожаю, реалізація  с/г продукції, відбувався лише документообіг, що надало змогу «підприємству» перебувати на спеціальному режимі оподаткування та не сплачувати податки до бюджету, а підприємствам-покупцям с/г продукції – незаконно формувати податковий кредит з податку на додану вартість, та як наслідок – зменшувати зобов’язання зі сплати до бюджету податків. Таким чином державна казна недорахувалася більше 17 млн. грн. у вигляді податків та обов’язкових платежів.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирській області за даним фактом проводиться  розслідування кримінального провадження за ст.27 ч.5 та ст.212 ч.3 Кримінального кодексу України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here