Home Кримінал Дружині пораненого бійця почали погрожуваття після її звернення з проханням допомогти. ВІДЕО

Дружині пораненого бійця почали погрожуваття після її звернення з проханням допомогти. ВІДЕО

145

 

У Бердичеві погрожують родині пораненого бійця АТО, якому громада збирає гроші на протезування ноги. Дружина військовослужбовця почала отримувати телефонні дзвінки і СМС з погрозами фізичної розправи з нею та сім’єю. Невідомі вимагають, аби жінка їм перерахувала частину грошей з доброчинного рахунку, який відкрили для лікування її чоловіка.

Про це йдеться в сюжеті НТН.

Тисяча гривень до вечора, або обіцянка влаштувати трагедію в родині. Такі погрози вже тиждень надходять бердичівцям Козаченкам. Невідомі вимагають грошей, які родина збирає для протезування голови сімейства, пораненого під час боїв на сході країни.

Катерина Козаченко, дружина пораненого бійця:

– З дев’ятого січня почали надходити СМС з погрозами, якщо я не передам гроші на певний номер, то погрожували здоров’ям моїм дітям.

Катерина розповідає – телефонувати з погрозами почали після її звернення до засобів масової інформації з проханням допомогти.

Катерина Козаченко, дружина пораненого бійця:

– Дзвінки були різні, і з погрозами були, і погрожували життям.

– Требовали деньги?

– Ні. Вони просто висловлювали свою думку про Андрія і про нас всіх, і про все, що робиться в Україні. Що нам так і треба, самі цього захотіли і маєте те, що хотіли.

Не витримавши погроз, жінка звернулася до правоохоронців. Нині міліціянти з’ясовують особи телефонних вимагачів.

Алла Ващенко, співробітниця УМВС у Житомирській області:

– Для того, щоб встановити особу цієї людини або людей, міліцією вживаються усі можливі слідчі і розшукові заходи, у тому числі і наближення патрульних нарядів до місця проживання цієї родини, інші заходи, спрямовані на убезпечення цієї родини.

Нині за фактом погроз родині розпочали кримінальне провадження за частиною першою 129 статті Кримінального кодексу України. Якщо правоохоронці знайдуть телефонних терористів, їх можуть покарати піврічним арештом або обмеженням волі до двох років.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here