Home Гроші Житомирщина посідає 1 місце за динамікою обсягу промислового виробництва

Житомирщина посідає 1 місце за динамікою обсягу промислового виробництва

143

Житомирщина стала лідером серед регіонів України за індексом виробництва промислової продукції.

Про це повідомляє начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк.

«За темпами зростання промислового виробництва область посіла 1 місце у загальнодержавному рейтингу – і тут без варіантів. У січні 2017 року індекс виробництва промислової продукції в області склав 142,7% до відповідного періоду минулого року. З кінця минулого року ми змогли подолати 7 позицій і стати лідером», – зазначає Роман Крисюк.

Найвищих приростів досягнуто в добувні промисловості і розробленні кар’єрів (304,8% до січня 2016 року), машинобудуванні (200,1%) текстильному виробництві (145,3%)

 

Довідково:

 

Індекс промислової продукції – показник динаміки обсягу промислового виробництва, середньозважена величина з відповідних індивідуальних індексів по кожному товару. Розрахунок базується на даних щодо динаміки виробництва видів продукції за постійним набором товарів-представників та структурі валової доданої вартості за видами промислової діяльності за базисний рік .

Індекс промислової продукції розраховується на підставі даних державних статистичних спостережень, якими охоплено суб’єкти господарської діяльності, що забезпечують не менше 90% обсягу виробництва за видами продукції.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here