Home Гроші Збір зернових на Житомирщині завершується: аграрії намолотили 1,8 млн тонн зерна

Збір зернових на Житомирщині завершується: аграрії намолотили 1,8 млн тонн зерна

142

Збір зернових та зернобобових культур на Житомирщині завершений на 95%, аграріям залишається зібрати кукурудзу ще на 11% площ. Про це повідомляє управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

За попередніми даними, станом на 06.12.2017 року, в усіх категоріях господарств області зернові обмолотили на 399,2 тис. га (95% до прогнозу) та зібрали 1,8 млн тонн зерна, що майже на 50,0 тис. тонн більше, ніж у минулому році.

Найкращих показників Лісостепової зони зі збору ранніх зернових культур досягнули сільськогосподарські підприємства Андрушівського району, серед господарств Перехідної зони слід відзначити Новоград-Волинський район, на Поліссі кращих результатів з виробництва зерна досягнули господарства Черняхівського району.

Цьогоріч, завдяки фінансовій підтримці, передбаченій в обласному бюджеті, агроформування області значно розширили посівні площі гречки.

Під урожай 2017 року в сільгосппідприємствах області гречка була посіяна на 16,5 тис. га, що на 7,5 тис. га (83%) більше, ніж торік, аграрії намолотили 21,3 тис. тонн зерна. На 25% збільшилося виробництво картоплі – 1 652,3 тис. тонн, що на 335,7 тис. тонн більше до врожаю 2016 року.

За оперативними даними, під урожай 2018 року озимі зернові культури аграрії посіяли на площі 155,3 тис. га (102% до прогнозу), що на 13,5 тис. га (9%) більше, порівнюючи з минулим роком. Найбільше озимих зернових культур серед сільгосппідприємств області посіяли агроформування Новоград-Волинського, Любарського, Чуднівського та Овруцького районів. Новою озимою культурою в області є озимий горох.

В господарстві ТОВ «Українка Агро» Малинського району другий рік поспіль посіяли озимий горох сорту НС Мороз на площі 200 га, який добре переносить низькі температури. Урожайність склала в нинішньому році 37 ц/га.

За інформацією управлінь агропромислового розвитку РДА, на сьогодні переважна більшість озимих зернових культур перебувають у доброму стані – на площі 86,8 тис. га, або 71%, у задовільному стані – 34,7 тис. га, або 28%, слабкі та зріджені посіви становлять лише 1,5 тис. га, або 1%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here