Home Гроші За виробництвом молока Житомирщина знаходиться на 4-му місці в...

За виробництвом молока Житомирщина знаходиться на 4-му місці в країні

94

Житомирська область займає перше місце за динамікою зростання чисельності поголів’я великої рогатої худоби (17,3%) та чисельності поголів’я корів (5%).

Про це повідомляє управління агропромислового розвитку ОДА.

«За показником динаміки зростання чисельності поголів’я великої рогатої худоби (17,3%) та чисельності поголів’я корів (5%) до минулорічного показника область на І-му місці», – йдеться у повідомленні.

Станом на 1 липня 2017 року у всіх категоріях господарств області утримувалося 235,4 тис. голів великої рогатої худоби, що на 34,7 тис. голів (17,3%) більше, ніж на відповідну дату торік, в тому числі корів 115,9 тис. голів, що на 5,5 тис. голів (5,0%) більше.

У рейтингу з чисельності поголів’я великої рогатої худоби (і в тому числі поголів’я корів) область на 5-му місці в Україні.

Протягом першого півріччя поточного року реалізовано на забій худоби і птиці в живій вазі 36,1 тис. тонн, що на 200 тонн (0,6%) менше, ніж торік, це пов’язано із високими показниками нарощування чисельності поголів’я і збереження великої рогатої худоби; вироблено молока 287,4 тис. тонн, що на 400 тонн (0,1%) більше минулорічного показника. За виробництвом молока область перебуває на 4-му місці у державі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here