Home Гроші У Попільнянському районі відкриють насіннєвий завод на 200-300 робочих місць

У Попільнянському районі відкриють насіннєвий завод на 200-300 робочих місць

115

На Житомирщині у 2018 році відкриється новий насіннєвий завод, який вироблятиме високоякісне насіння кукурудзи. Завод буде кращим ніж аналогічний у США – сортувальна лінія ділитиме кукурудзу на 5 фракцій. Керівництво області всіляко допомагатиме та підтримуватиме бізнес, який приноситиме робочі місця та податки в бюджет області.

Про це сказав сьогодні, 22 червня, голова ОДА Ігор Гундич під час зустрічі із представниками компаній «Монсанто» та «Ерідон».

«Я готовий допомагати. Будь-який бізнес – це робочі місця, заробітні плати та податки. Своє плече підставлю однозначно. Крім цього, це напрямок підпорядкований Віце-прем’єр-міністру – Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадію Зубку, який теж сприятиме та допомагатиме», – сказав Ігор Гундич.

Також він додав, що всі виробники мають орієнтуватися на європейський ринок, вдосконалювати обладнання та технології виробництва. «Чомусь люди звикли думати, що продукція, на якій написано «США» або «Німеччина» якісні. Але такий насіннєвий завод, з новітнім обладнанням не поступиться європейським виробникам».

За активну участь у Міжнародній агропромисловій виставці Ігор Гундич вручив диплом ПСП «Україна», яке є підрозділом компанії «Ерідон».

Довідково. Насіннєвий завод розташовуватиметься у селі Почуйки Попільнянського району. Його будівництво розпочалося у 2014 році та у планах – завершення у 2018. Завод будується за найновітнішими технологіями з дотриманням на найвищому рівні усіх екологічних норм на базі вже існуючого насіннєвого заводу.

Завод надаватиме 200-300 робочих місць із заробітною платою в декілька разів більшою за мінімальну, соціальні гарантії та медичне страхування.

Крім цього, будівництво заводу передбачає розвиток інфраструктури села – нова дорога від с, Почуйки до смт Ставище, нова амбулаторія, підтримка школи та бібліотеки.

Також для молоді відкриються можливості для розвитку – стажування на підприємствах за кордоном, участь у суспільних дослідженнях та стипендії.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here