Home Гроші ”У 2018 році піднімаємо кредитний ліміт до 1,5 млн грн для розвитку...

\”У 2018 році піднімаємо кредитний ліміт до 1,5 млн грн для розвитку підприємництва Житомирщини\”, – голова ОДА

161

 З наступного року активні підприємці Житомирщини зможуть взяти кредит у розмірі 1,5 млн грн та отримати з обласного бюджету до 109 тис. грн на розвиток власного бізнесу.

 
Про це зазначив голова ОДА Ігор Гундич, коментуючи збільшення фінансування обласної програми підтримки малого і середнього підприємництва.
 
«У наступному році ми плануємо підняти суму максимального кредиту до 1,5 млн грн. На саму ж програму для компенсації відсотків за кредитом плануємо 2,6 млн грн. Це дозволить підприємцям реалізувати понад 20 вигідних кредитних проектів із розширення чи старт-апу власного виробництва. Крім того, ми розширюємо перелік видів діяльності, на які може надаватися кредит – це має бути виробнича діяльність чи будь-яка переробка», – наголошує голова ОДА.
 
Таким чином, у 2018 році підприємці зможуть отримати до 109 тис. грн – компенсацію облікової ставки НБУ у розмірі 13% на момент підписання договору.
 
Крім цього, розширяться напрямки види діяльності для того, аби підприємці усіх сфер виробництва змогли скористатись програмою підтримки.
 
Програма поширюватиметься на всі сфери виробництва – харчові продукти, текстиль, одяг, шкіра, папір, хімречовини, гумові і пластмасові вироби, комп’ютери, автотранспортні засоби, меблі тощо. Підприємці не зможуть взяти кредит на виробництво тютюнових виробів та алкогольних напоїв.
 
У 2017 році такий кредит був наданий двом підприємцям області – з Бердичівського та Ємільчинського районів. На реалізацію програми було передбачено 500 тис. грн. За умовами максимальна сума кредиту склала 750 тис. грн. терміном до 3 років, а максимальна сума компенсації – 94 тис. грн.
 
Нагадаємо, що під час депутатської комісії Олексій Шатило розповів про зміни у програмі економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here