Home Гроші Цьогоріч на Житомирщині поменшало безробітної молоді

Цьогоріч на Житомирщині поменшало безробітної молоді

113

У січні-березні 2018 року близько 7,5 тис. жителів Житомирщини віком до 35 років мали статус безробітних. Це майже на 20% менше, ніж за ці три місяці 2017 року, коли роботи не мали понад 9,3 тис. молодих людей.

Частка молоді у загальній структурі безробітних складає 37%.

Що характерно, 80% молодих безробітних мали попередній професійний досвід, тобто мали роботу, але з різних причин її втратили та звернулись до служби зайнятості. З них 21% раніше працювали у сфері торгівлі та ремонту; 19% – у сфері державного управління й оборони; 17% – у сільському, лісовому та рибному господарстві; 17% – у переробній промисловості. 20% громадян з різних причин не були зайняті більше 1 року або відносились до випускників навчальних закладів різних типів, що не мали професійного досвіду.

Отримували цьогоріч послуги державної служби зайнятості 390 випускників навчальних закладів, причому 85% із них (333 особи) – з дипломами вишів і 15%  (57 осіб) – з документами про отримання професійно-технічної освіти. Тобто фахівці робітничих спеціальностей більш затребувані у роботодавців і не затримуються в статусі безробітних.

Третина випускників закладів вищої освіти навчалися у галузі соціальних наук, бізнесу та права, 14% – у галузі освіти,  11% отримали освіту у галузі охорони здоров’я, 10% – мали інженерну спеціальність, 8% – гуманітарні науки.

Серед випускників профтехосвітніх закладів 35% становлять представники сфери торгівлі та послуг, 28% – кваліфіковані робітники з інструментом, 25% – технічні службовці.

Роботу упродовж трьох місяців 2018 року отримали 3023 молоді особи Житомирщини. Майже 70% з них були працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного, оскільки місце праці для них було знайдене у перші дні звернень.

Молоді безробітні майже стовідсотково були охоплені профорієнтаційними послугами. 460 із них за замовленням роботодавців проходили професійне навчання, аби наблизити професійні навички до вимог майбутньої роботи або розширити компетенції.

172 особи віком до 35 років залучались до громадських та інших робіт тимчасового характеру за такими напрямками: благоустрій та озеленення територій, зон відпочинку, супровід осіб з інвалідністю по зору, роботи на об’єктах соціальної сфери, відбудова історичних пам’яток, впорядкування місць поховань, роботи в архівах з документацією, догляд та надання допомоги особам похилого віку та особам з інвалідністю.

Станом на 1 квітня 2018 року мали статус безробітного 5003 особи з числа молоді, з них 3681 особа отримувала допомогу по безробіттю.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here