Home Гроші Субсидіанти з липня зможуть отримати грошову винагороду за енергоефективність

Субсидіанти з липня зможуть отримати грошову винагороду за енергоефективність

102

Субсидіантам, які вели енергоефективне домогосподарство, будуть надавати грошову винагороду за енергоефективність. Для отримання коштів необхідно буде з 1 липня до 1 вересня подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення.

Це передбачено Постановою Кабінету Міністрів України № 300, де прописаний чіткий алгоритм монетизації частини зекономлених житлових субсидій.

Відповідно до документа, Урядовий проект монетизації частини зекономлених субсидій передбачає грошову виплату енергоощадним родинам –е еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.

До 1 липня 2017 року підприємства-виробники чи підприємства-виконавці послуг з газо-, та електропостачання в паперовому та електронному вигляді повинні надати структурному підрозділу з питань соціального захисту населення списки енергоощадних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги.

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.

Для нарахування коштів субсидіант має самостійно відкрити рахунок у банку, через який проводяться виплати соціальних допомог та пенсій. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим.

Згідно зі статтею 165.1.1 Податкового кодексу України, субсидія, незалежно від вигляду в якому вона виплачується, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку.Тому монетизація частини зекономлених субсидій жодним чином НЕ впливає на процес декларування, а отримана від держави сума НЕ повинна зазначатися у Декларації про доходи громадян.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here