Home Гроші Сільськогосподарські та фермерські підприємства зможуть отримати по 2 тис. грн за кожну...

Сільськогосподарські та фермерські підприємства зможуть отримати по 2 тис. грн за кожну прирощену корову

150

Сільськогосподарські та фермерські господарства Житомирщини можуть отримати з обласного бюджету компенсацію – по 2 тис. грн за кожну прирощену корову власного відтворення. Вже незабаром можна подати заявку та документи до ОДА.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

Ці кошти господарства області можуть отримати у вигляді спеціальної бюджетної дотації за приріст поголів’я корів молочного, м’ясного та комбінованого напрямів продуктивності.

Компенсацію за приріст поголів’я корів власного відтворення надається підприємствам, які на 1 січня цього року утримували:

– сільськогосподарські підприємства – не менше, як 30 корів

– фермерські господарства – не менше, як 10 корів.

Господарства області отримають по 2 тис. грн за кожну прирощену корову власного відтворення, на яку збільшено основне стадо станом на 1 число місяця, що настає за звітним кварталом та 1 грудня поточного року порівняно з наявним поголів’ям корів станом на 1 січня поточного року.

Загалом на цей напрям програми АПК  у 2018 році з обласного бюджету виділено 500 тис. грн.

Наразі завершується процес формування складу обласної комісії, яка прийматиме документи від населення. Після цього на буде оголошено прийом заявок на виплату фінансової підтримки господарствам.

Для отримання компенсації з обласного бюджету господарства вже невдовзі зможуть подати заявки із переліком таких документів:

  • заявку за формою (додаток 1);
  • інформація про потребу в коштах спеціальної бюджетної дотації підприємствам за приріст поголів’я корів завіреною підписом керівника сільськогосподарського підприємства та головним бухгалтером і скріпленою мокрою печаткою (додаток 2);
  • довідку про відкриття поточного рахунку, видану банком;
  • копію звіту про стан тваринництва (форма 24-сг) стосовно наявного поголів’я корів на 1 число місяця, що настає за звітним кварталом, та на 1 грудня поточного року, засвідчену органом державної статистики;
  • відомості з ЄДРПОУ (витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців);
  • витяг з Реєстру тварин, виданий організацією, яка веде зазначений Реєстр, на все наявне поголів’я великої рогатої худоби;
  • письмове зобов’язання про збереження нарощеного поголів’я корів протягом поточного та двох наступних років і повернення у місячний термін до обласного бюджету коштів у разі їх передчасної реалізації або падежу пов’язаного з безгосподарністю, виявлення контролюючими органами порушень чинного законодавства щодо цільового використання коштів.

За детальною інформацію про отримання компенсації звертатись до департаменту ОДА за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська 25, або за тел: (0412) 47-46-28.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here