Home Гроші Силою захищати «Укрспирт» від свавілля правоохоронців будуть бійці, які повернулись із АТО

Силою захищати «Укрспирт» від свавілля правоохоронців будуть бійці, які повернулись із АТО

103

Націоналістичні сили об’єднаються у всеукраїнський проект «Патріот», основним завданням якого стане захист державних підприємств від знищення та швидкої приватизації на користь чиновників. Про це під час прес-конференції заявив ініціатор створення об’єднання Андрій Верлатий.

«У першу чергу ми візьмемо під захист державне підприємство «Укрспирт», де зараз кояться незрозумілі речі. Якщо нас не почують, ми будемо захищати «Укрспирт» силами бійців, які повернулись із АТО. Але ми не дамо порізати завод на металолом заради вигоди першого заступника Голови державної фіскальної служба Володимира Хоменка», – каже Верлатий.

Нагадаємо, що учора представники фіскальної служби та слідчі прокуратури намагались вивезти директора «Укрспирту» Михайла Лабутіна до слідчого ізолятору прямо із операційної. Наразі він перебуває у реанімації, йому було зроблено операцію на серці. Це підтверджують лікарі, які зараз опікуються Лабутіним. Утім, правоохоронці не вірять у операцію і вчора штурмували лікарню, аби забрати у слідчий ізолятор директора «Укрспирту».

«Це повне беззаконня, з яким ми будемо боротись і якому будемо протистояти», – додає Верлатий.

За словами керівника юридичного департаменті ДП «Укрспирт» Олександра Ломакова, конфлікт почався з того часу, як на підприємство прийшла сильна і вольова людина – Михайло Лабутін. Завдяки його наполегливій праці вдалось повернути у державну власність ряд підприємств, які виготовляють спирт.

Підприємств, які виготовлять спирт в Україні біля 83-ох, з них підконтрольні державі тільки 30%. Всі інші спиртові заводи офіційно не працюють, але по факту спирт виготовляють та продають.

На заяви та звернення «Укрспирту» щодо неправомірної діяльності заводів правоохоронці не реагують.

Також не зважаючи на те, що відносно колишнього керівництва цього державного підприємства відкрито 48 кримінальних справ, жодна з них досі не передана до суду.

Утім, як тільки новий директор Михайло Лабутін почав займатись розслідуваннями того, як крадуть спирт і хто на ньому збагачується, то проти нього також почали з’являтись кримінальні справи.

Зараз Лабутін перебуває у лікарні, де на нього ще вчора чатували представники фіскальної служби та слідчі, аби доставити з операційної в слідчий ізолятор. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here