Home Гроші Поліські ліс, вода і надра збагатили бюджет держави на 145 млн грн

Поліські ліс, вода і надра збагатили бюджет держави на 145 млн грн

153

Понад 74 млн. грн. податків за користування природними ресурсами поповнили місцеву скарбницю та 71 млн. грн. надійшло в державний бюджет України.

Про це інформують в секторі комунікаційГУ ДФС у Житомирській області.

Найбільше у місцеву скарбницю сплатили лісокористувачі – понад 58 млн. грн. Ця сума надходжень перевищила минулорічні показники за відповідний період на 16 млн. грн. (+38 %). До державного бюджету перераховано 297 млн. грн. рентної плати за спеціальне використання лісу, що на 7,2 млн. грн. більше, ніж за 5 місяців 2015 року.

За користування надрами платники області сплатили 50,7 млн. грн. – відповідно 12,7 – в місцевий та 38 млн. грн. – в державний бюджет. Це на третину більше, ніж на цю ж дату торік.

Платники рентної плати за спеціальне використання води  перерахували до бюджетів усіх рівнів 6,6 млн. гривень. Ця сума рівними частинами розподілена між державним та місцевими бюджетами.

Зазначимо, що рентні платежі, значна частина яких надходить до місцевої скарбниці, мають велике значення для фінансування потреб бюджетної сфери області, соціальних програм та спрямовуються на відновлення природних ресурсів. Отож представники місцевої влади мають можливість не тільки використати надходження, отримані, зокрема, від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на соціальний розвиток власних територій, але й планувати подальшу діяльність, враховуючи її стабільні надходження до бюджету.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here